Advertisement

Mescid-I Aksa Nerede : Bu Fotoya Göre Bakılarak Maket Yapılmıştır | Kudüs, Resim ... - Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü.

Mescid-I Aksa Nerede : Bu Fotoya Göre Bakılarak Maket Yapılmıştır | Kudüs, Resim ... - Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü.. Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da.

Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar.

Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail ...
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail ... from idora.gazetevatan.com
Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü.

Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır.

Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için.

Peki mescidi aksa hakkından ne kadar bilgiye sahipsiniz? Neden kudüs bu kadar öenemli? Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır.

Binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya yürüyor! İslam Alemi ...
Binlerce Müslüman Mescid-i Aksa'ya yürüyor! İslam Alemi ... from i12.haber7.net
Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Neden kudüs bu kadar öenemli? Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı;

Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir.

Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Peki mescidi aksa hakkından ne kadar bilgiye sahipsiniz? Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Neden kudüs bu kadar öenemli? Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir.

Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir.

Mehmet Akif İnan, Mescid-i-Aksa - İzdiham
Mehmet Akif İnan, Mescid-i-Aksa - İzdiham from i0.wp.com
İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için.

Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar.

Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Neden kudüs bu kadar öenemli? Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için.

Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır mescid-i aksa. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar.

Posting Komentar

0 Komentar